coliflor

Com podem fer un plat ultra nutritiu, senzill de preparar i que tingui un gust veritablement sofisticat? Avui, des del Restô, volem oferir-vos una dels milers d’opcions que respondrien perfectament a aquesta pregunta: coliflor rostida amb salsa de mostassa i cúrcuma.
El secret? Herbes aromàtiques, espècies, una mica de dedicació i una estupenda salsa que l’acompanyi. A més, tant la coliflor com la cúrcuma tenen principis actius antioxidants, els quals ajuden a la prevenció d’algunes malalties cròniques. Un plat sa, senzill i suculent!

DIFICULTAT: Fàcil.

INGREDIENTS (per a 2 comensals):
– 500 g de coliflor.
– 1 cullerada de cúrcuma.
– 1 ceba.
– 1/2 cullerada de farigola.
– 1/4 de pebre vermell dolç.
– 1/8 cullerada de pebre negre.
– 5 cullerades d’oli d’oliva.
– 4 dents d’all.
– Una mica de sal.

SALSA:
– 1/4 got de tahini blanc.
– 1 cullerada de vinagre de poma.
– 1/2 got de suc de taronja.
– 1/2 cullerada de gingebre.
– 1 cullerada de salsa de mostassa.
– Una mica de sal.

ELABORACIÓ:
1. Per estalviar el màxim de temps, el primer que farem serà posar a preescalfar el forn a uns 180 °C.

2. Després, laminarem la coliflor de manera que quedin bastant uniformes les particions. Quan l’haguem tallat tota, posarem la coliflor en un bol i afegirem la resta d’ingredients per amanir: cúrcuma, pebre negre, pebre vermell dolç, farigola i sal.

3. Una vegada que tinguem els ingredients anteriors ben barrejats, tallarem la ceba i les dents d’all. Els fregirem tots en una paella, amb un raig d’oli i ho apartarem del foc quan estiguin daurats.

4. Quan tinguem preparada la coliflor, la ceba i els alls, estendrem, sobre la safata del forn, paper d’enfornar. A la safata del forn hem d’afegir tot l’anterior i deixar-ho rostir durant 10 minuts, aproximadament.

5. L’ideal és que la coliflor estigui daurada i cruixent. Així que, quan ho haguem aconseguit, apagarem el forn i deixarem reposar la safata dins, però amb la porta mig oberta.

6. Quant a la salsa, és bastant senzill: agafarem tots els ingredients indicats (tahini, vinagre, gingebre, salsa de mostassa i sal) i els barrejarem en un bol de vidre. Hi afegirem, si agrada, una mica de suc de taronja per aconseguir una salsa més espessa.

7. Finalment, només ens quedarà servir la coliflor amb cúrcuma i amanir amb la salsa de mostassa casolana. ‘Llestos per repetir!’