456691_380927138594807_1014131865_o

Si hi ha alguna cosa evident per a tots els amants de la xocolata és que, sense cap mena de dubte, el coulant és una de les postres que imperen entre les seves eleccions. Al Restô, fa molt que apostem per ell, encara que, això sí, sempre a petició expressa abans de servir els entrants.
Com un coulant conté molt poca farina, la xocolata marca la diferència. Per aquesta raó, la nostra recomanació és que no escatimem en una bona xocolata negra; ho notareu i ho gaudireu.

DIFICULTAT: Fàcil.

INGREDIENTS (4 comensals):
– 150 g de xocolata negra.
– 50 g de mantega.
– 60 g de sucre blanc.
– 3 ous.
– 1 cullerada de farina.
– Una mica de mantega i farina per al motlle.

ELABORACIÓ:
1. Preescalfarem, primer de tot, el forn a 180 °C, mentre fem la massa del coulant.

2. En una cassola, fondrem la xocolata escollida juntament amb la mantega, a foc lent. Hi afegirem el sucre i remenarem fins a la seva total dissolució.

3. Deixarem que la barreja es refredi, fins que arribi a una temperatura tèbia; llavors, afegirem els ous, un per un. Batrem bé i, a continuació, afegirem la farina.

4. Agafarem els motlles amb els que farem els coulants i els untarem amb una mica de mantega. Després, abocarem la barreja en els motlles i els col·locarem a la safata per coure.

5. Els deixarem al forn preescalfat durant uns 8 minuts. Encara que és molt temptador deixar-los més temps al forn, causa del seu aspecte «poc fet», és important que respectem el temps indicat, perquè deixar-los massa temps pot espatllar-los.

6. Per acabar, han de servir-se semi-calents o, com a molt, a temperatura ambient. Els podem acompanyar amb una bola de gelat de vainilla o de caramel. ¡Deliciosos!